Vyhledej
Gymnázium Dvůr Králové > Turistika > koupaliště

Možnosti koupání ve Dvoře Králové a okolí v roce 2019

Redakce / 15.08.2019, Aktualizováno , KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
EDIT: Sezóna přírodního koupaliště Dolce u Ttutnova je ke dni 15. srpna 2019 ukončena. Další možnosti koupání v regionu najdete v článku.

Tyršovo koupaliště 

vhodné pro rodiny s dětmi

Na jakém koupališti uslyšíte řev lvů a pravidelně přelétající čápy nad hlavou? No, ve Dvoře Králové. Celkem 3 bazény - 50m plavecký, 50m s postupným dnem a dětské brouzdaliště - v parkovém prostředí se sociálním zázemím, dětským hřištěm a možností občerstvení. Sportoviště zdarma včetně minigolfu, zpoplatněné je pouze zapůjčení sportovního náčiní u plavčíků. Proč na tomto koupališti nejsou klouzačky a tobogány, se dozvíte zde

Vstupné: 60 Kč / dospělí, 30 Kč / děti, po 17 hod 30 a 20 Kč, senioři 40 /20 Kč. Poslední hodina za 10 Kč.

Otevírací doba: denně 8:30 - 20:00 hod.


Loděnice ve Dvoře - koupání v Labi

Labe již nemá každý den jinou barvu dle právě barvené látky v Tibě a místní lidé se do něj opět vrací. I pravidelně organizovaná neckyáda dokazuje, že v loděnici se také dají provozovat vodní hrátky a na protáhnutí ztuhlého těla a osvěžení Labe stačí.


Koupaliště v Miletíně

Vhodné pro rodiny s dětmi
Osvěžující civilizované koupaliště s veškerým zázemím, kde jsou v nezvykle tvarovaném bazénu i plavecké dráhy. Nechybí brouzdaliště, dětské hřiště, ani fungující restaurace a za rohem kemp s novými chatkami. 
Za parných horkých dnů tu chybí jediné: stín. Ale nabízí se možnost zapůjčení slunečníku :-)
A nezapomeňte si při cestě zakoupit v cukrárnách na náměstí miletínské modlitbičky - nebo hořické trubičky!
Vstupné: 55 Kč/35 Kč
Otevírací doba: 10:00 - 20:00. Kemp se otevírá v roce 2019 v pondělí 24. června. 


Koupaliště Dachova v Hořicích 

Vhodné pro rodiny s dětmi

Koupaliště vzniklo v roce 1925 na místě bývalého dachovského rybníka dle projektu Ing. arch. Karla Bachury a je to skvost - stylové dřevěné kabiny, písečná pláž (tzv. sluneční lázně) a hřištěm. Rozloha vodní plochy je 8000 m2, maximální hloubka 2 m, u skokánku pak 3 m, v okrajové části je zvláštní oddělení pro neplavce a brouzdaliště pro děti. Uprostřed rybníka je oblíbený dřevěný ostrůvek. Obvykle silný přítok z okolního zalesněného svahu a kamenný podklad koupaliště zajišťují kvalitní a křišťálově čistou vodu. Sociální zázemí, občerstvení a sportoviště jsou v areálu.
Pobyt v areálu může narušovat již 4 roky probíhající postupná rekonstrukce dřevěného zázemí.
Vstupné (zvýšení oproti roku 2018): 45 Kč/dospělí, 25 Kč/děti. Pronájem kabinky: 30 Kč/den. 
Otevírací doba: 10:00 - 18:00 hodin, plavecká sezona od 1. června do 30. srpna 2019.  


Koupaliště autokempu Mostek

vhodné pro rodiny s dětmi

Betonová nádrž s přírodní vodou udělá radost hlavně lidem, kteří uvítají klid. Na rozdíl od areálů s atrakcemi pro děti je toto místem odpočinku uprostřed hvozdů plných borůvek a i přesto se zde děti nenudí. Kiosek je v provozu, v areálu je zázemí kempu včetně sociálek a sprchy, beachvolejbal, dětské hřiště včetně pingpongu. 
 Za rohem je restaurace a jeden z nejlepších skateparků v regionu.
Vstupné: 10 Kč/osobu
Otevírací doba: 9-19 hod. Hlavní sezona začíná 1. června.


Koupaliště v Jaroměři 

vhodné pro rodiny s dětmi

Bazén umístěný mezi paneláky asi nenadchne příznivce přírody, ale nevelký areál láká zejména v chladnějších dnech do bazénů s vodou ohřívanou na 24 stupňů - plavce do bazénu 50 x 22 m a děti to vyhřívaného bazénu 22 x 12 m s vodními atrakcemi v podobě 25metrové dvouprodové klouzačky. 
Nechybí ani malé bouzdaliště s vodní muchomůrkou. Zázemí sociální včetně občerstvení je samozřejmostí. 

Vstupné: 70 Kč / dospělí na den, děti do 100 cm zdarma, do 15 let 35 Kč, studenti 40 Kč. 
Otevírací doba: 
červen: od po do pá od 10:00 do 19:00, o víkendu pak od 9:00 do 20:00.
V červenci a srpnu bude bazén otevřen ve všední dny od 10:00 do 20:00, o víkendu od 9:00 do 20:00.
Ve středu 26. června zavřeno (areál bude bez elektřiny)


Koupání v řece Úpě

V provozu je na Jaroměřsku i koupaliště na Úpě. V areálu se můžete i najíst při putování na kole po cyklostezce do Hradce. Protáhntou své tělo zde můžete při volejbalu, nohejbalu a stolním tenisu. Nechybí šipky, kuželky, kulečník či pétanque. Na své si přidou i rybáři. 


Koupaliště v Lázních pod Zvičinou

vhodné pro rodiny s dětmi

Dalo by se říct, že je to koupání v minerální vodě - hotové lázně. Pěkně uprostřed lesů, s malou klouzačkou a se zázemím v hotelu Pod Zvičinou a vyhřívaným brouzdalištěm se slanou vodou. Vybetonovaný bazének s přírodní vodou je malý, ale prostředí jedinečné. 

Vstupné: 20 Kč / osobu a den. Pokud se vám z koupaliště nebude chtít odejít, můžete přespat v jedné z chatek pár metrů od bazénu. 

 

Kemp Pecka 

Kemp pod hradem Pecka považuje svoje koupaliště v areálu kempu za největší chloubu svého zařízení. Bazén o rozměrech 37m x 42 m je neustále dopouštěn čerstvou vodou - voda tudíž osvěžující a čistá po většinu léta. V areálu jsou zpoplatněná sportoviště, pro děti lezecká stěna a maxi skákací trampolína (oboje zpoplatněné). Dětské hřiště a prolézačky zdarma. Sociální zázemí a možnost občerstvení je samozřejmostí. 

Vstupné: 55 Kč /dospělí, 35 Kč /děti, děti do 3 let zdarma. Slevy v průběhu dne. 

 

Kemp svatá Kateřina 

V tomto rekreačním areálu velmi oblíbeném dětmi se nachází rybník 0,75 ha. Jeho vhodnsot ke koupání je dost individuální, ale výlet na toto místo je krásný. V areálu je dále hřiště na volejbal, nohejbal, houpačky, pískoviště, průlezky a mini zoo. Možnost občerstvení a sociální zázemí je samozřejmostí. Okolní lesy ukrývají poklady v podobě Slučích kamenů či borůvkových a houbových rájů na Hájemství. 


Koupaliště v Lodíně

vhodné zejména pro rodiny s dětmi

Malý areál s kempem nabízí asi vše, co si v současném světě pod pojmem klouzačky, tobogán a brouzdaliště umíte představit. Prostě vodní radovánky si zde užijete. Celkem jsou tu tři bazény - dětské brouzdaliště s malou skluzavkou a sprchou, velký bazén rozdělený na tři různé hluboké části a dojezdový bazén pro velkou dvouproudovou skluzavku a tobogán. Voda je ohřívaná pomocí solárního systému. Součástí velkého bazénu jsou také sprchy a vířivka, samozřejmostí je i dráha pro kondiční plavání. Jako atrakci zde nabízí aquaroller - běh po vodní hladině. 
Otevírací doba: denně 9-19 hod.
Vstupné: 70 Kč/50 Kč (dospělí/děti), rodinné vstupné je v nabídce dle počtu dětí/dospělých

 

Písáky mezi Přeloučí a Pardubicemi

Hodně Dvoráků dojíždí za koupáním k tzv. Mělickým písákům, které vznikly těžbou štěrkopísku. Nachází se necelých 5 km od Přelouče nebo 10 km od Pardubic a očarují vás písečnými plážemi. Postupný vstup do vody je vhodný i pro děti, občerstvení se kolem písáku najde, stejně jako nějaké to sportoviště. Narozdíl od koupališť si zde můžete zajezdit na vodních lyžích nebo si zasurfovat. Lodičku si vemte svoji. 

 

Kemp Dolce u Trutnova

Koupací sezona ukončena 15. srpna 2019 (hygienická stanice již neměří kvalitu vody a zároveň nedoporučuje koupání). Trochu váhám, jestli mám tuhle polopřírodní vodní plochu doporučit ke koupání, ale na začátku července bývá alespoň jedna z tamních 5 vodních ploch ke koupání vhodná a voda skvělá. Je to rybník ideální pro příznivce tradičních letních radovánek. A když přijdete k rybníku brzy ráno s kusem starého rohlíku, budete si připadat skoro jako v delfináriu - ovšem ne s delfíny, ale s kapry. Areál nabízí i šlapací lodě či klasické loďky k zapůjčení, beach volejbal a zprovozněný dlouhý tobogán - vše zpoplatněno. Občerstvení je v areálu, u nedaleké Severky si můžete dát i čerstvé ryby. 

 

Koupaliště v Trutnově 

Letos (rok 2019) je koupaliště zavřeno. čeká ho rekonstrukce (výměna bazénu z dlaždiček za nerezové vany). V současné době je zveřejněno výběrové řízení na dodavatele stavby. Ukončeno by mělo být v druhé polovině června. V Trutnově tak nezbývá, než si zajít do krytého bazénu, která bude otevřen celé léto. 

 

Koupaliště Lanžov 

Tento areál je známý spíše svým parketem na koncerty a představení než nádrží s přírodní vodou a brouzdalištěm pro děti. V areálu nechybí tenisový kurt, hřiště na beach volejbal, nohejbal, dětské hřiště. V občerstvení na plovárně si zahrajete i profesionální elektronické šipky, stolní fotbal, boxer, jukebox. 

Vstupné do areálu - viz aktuální ceník.

 

Koupaliště na Zábřezí 

Za Dehtovem se nachází v obci Zábřezí - Řečice kmeno-betonový bazén s brouzdalištěm. Bohužel netuším možnosti občerstení, vstupného atd. - uvítám doplnění od čtenářů!

Kateřina Sekyrková

Vaše zkušenosti s koupáním v regionu i za jeho hranicemi uvítáme v komentářích případně v našem e-mailu.


Související články
Na Rozkoši plánují výstavbu přírodního koupaliště. Bez sinic i chloru.
Tyršovo koupaliště se připravuje na novou sezonu. Delfínek se opraví až na podzim
Koupaliště a kemp Dachovy u Hořic je odpočinkovým místem uprostřed lesů. Koupat se zde můžete již od 1. června
Seznam koupališť a vodních ploch v Královéhradeckém kraji, která jsou pod dohledem hygieny
Koupaliště v Miletíně je otevřené jen za hezkého počasí. Čistší vodu však jinde nenajdete
Koupaliště v Jaroměři - vyhřívaná voda i široká klouzačka
Tyršovo koupaliště nabízí novou celodenní vstupenku. Lidé se mohou během dne jednou vrátit
Vaše komentáře
Nejoblíbenější, 10.06.2019 08:31, Reagovat
Nejradeji Dachova a Tyrsovo koupaliste. Jsou to moje dlouholete jednicky.

Přečteno 11983x